[...] powinien być zjedzony 3-4 godziny przed snem. Między posiłkami nie należy nic dojadać ale trzeba pić wodę mineralną (bezsmakową) oraz herbatę bez cukru (biała, czarna, czerwona, zielona, owocowa, ziołowa). Pozostałe napoje traktujemy jako posiłek lub jego część. Proponowane godziny spożywania posiłków: Ok. g. 5.30, 10, 14, 17, 20 Nie [...]
Profilaktyka na cyklu i nie tylko. Serce Micro i macro elementy potrzebne twojemu sercu. Plus kilka rad jak zadbać o nawazniejszy organ ludzkiego organizmu(Serce) A - jak acetylosalicylowy Najpopularniejszym lekiem zawierającym kwas acetylosalicylowy jest aspiryna. Z badań wynika, że przyjmowana codzienne w niewielkiej dawce (np. 100 mg) [...]
[...] UWAGI: Do diety nie wliczyłam wartości odżywczych warzyw. Między posiłkami warto pić odpowiednią ilość płynów (woda mineralna, niesłodzone napoje takie jak: zielona, czerwona, czarna herbata, herbaty ziołowe i owocowe). Niemal każdy z proponowanych posiłków można zapakować do pojemnika na żywność i zabrać ze sobą np. na uczelnię. Poza tym [...]
[...] mogą sprawić przyjemność podniebieniu, a jednocześnie stanowić pożywne danie w wakacyjnym jadłospisie kulturysty, pod warunkiem, że na patyku znajdą się warzywa (papryka czerwona, zielona, pomidor), pieczarki i kawałki piersi z kurczaka. Pozostaje jeszcze problem alkoholu, który dla wielu osób stanowi nieodłączny element wakacyjnego [...]
[...] pieczywa ciemnego z masłem + 2 plastry szynki Drugi Posiłek ( szkoła) kanapka z pieczywa wasa + 100g gotowanej piersi z kurczaka+majonez+warzywa + herbata zielona/czerwona 3 Posiłek serek wiejski 100g 4 Posiłek ( obiad) To co mama ugotuje , tylko żeby nie za tłuste ( najlepiej pierś z kurczaka albo inne chude mięso) 5 [...]
Witam chciałbym przedstawić artykuł o diecie dla grupi krwi 0. Wiem że już był taki artykuł ale na podstawie ksiązki Dr Peter J.D'Adamo i Catherine Whitney "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" a poniżsdze informacje zostały pobrane z ksiązki tych samych autorów ale wydane dwa lata później (Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi). Tysiące zaświadczeń [...]
[...] ryby (tuńczyk), jaja, masło) jest znacznie lepiej przyswajalna przez organizm niż karotenoidy. Bogatym źródłem karotenoidów są warzywa: marchew, natka pietruszki, szpinak, czerwona papryka, pomidory. Najmniej beta-karotenu - prowitaminy A zawiera kapusta biała, ogórki, korzeń pietruszki. Z owoców najwięcej beta-karotenu zawierają morele i [...]
[...] Pół grahamki, pół opakowania twarożku wiejskiego light, pomidor, łyżka posiekanej natki pietruszki. Kawa lub herbata z mlekiem. Pół grahamki, plasterek szynki konserwowej, czerwona papryka, 2 liście sałaty. Kawa albo herbata z mlekiem. Pół grahamki, łyżka twarożku kanapkowego, łyżka posiekanego szczypiorku, 2 liście sałaty, świeży ogórek. Kawa [...]
[...] powoduje, że nasz metabolizm zwalnia. Pokarm to jeden z głównych czynników zwiększających tempo metabolizmu. Gdy gwałtownie obcinasz kalorie w organizmie zapala się czerwona lampka. Zaczyna się zatem wielkie oszczędzanie! Składniki pokarmowe są wolniej spalane , a do tego wszystkiego organizm chcąc być zapobiegliwym- chomikuje pokarm na [...]
[...] i prawdopodobnie padaczkę. Molibden Funkcje: Wchodzi w skład metaloenzymów biorących udział w metaboliźmie białek, tłuszczów i puryn. Źródła: Mleko, wątroba, fasola, czerwona kapusta, zielone części roślin, mąka pełnoziarnista, ryż naturalny, nasiona roślin strąkowych, sery, mięso i podroby. Zapotrzebowanie: Molibden wyraża się w [...]
[...] w żołądku rakotwórczych związków (nitrozamin) ochrony przed infekcjami Główne źródła: Do najbogatszych źródeł witaminy C należą: warzywa: natka pietruszki, papryka czerwona, brukselka, brokuły, kalafior, szpinak, kapusta (włoska,czerwona i biała) owoce: owoce dzikiej róży, czarne porzeczki, truskawki, kiwi, owoce cytrusowe Objawy [...]